Siapa #teamMatGyver ?

Tentang Kami

MatGyver.my telah ditubuhkan pada tahun 2015 dengan misi untuk berkongsi penulisan-penulisan berkaitan Pembelajaran Arduino & DIY bagi membantu golongan beginners dalam Komuniti DIY Malaysia.

Operasi MatGyver ditambah-baik dari masa ke semasa untuk terus membantu Komuniti dengan R&D Studio MakerSpace MatGyver, DIY & Hobby Store, Penyediaan Kursus, dan juga School of MatGyver untuk Pendidikan STEM kepada pelajar Sekolah Rendah dan Menengah.


#teamMatGyver

teamMatGyver berpengalaman lebih 8 tahun dalam bidang Automasi Perindustrian, lebih 5 tahun dalam MicroController dan Arduino, serta lebih 20 tahun pengalaman dalam Elektronik dan Rekacipta.


YouTube Channel & V-log

Subscribe kepada YouTube Channel MatGyver untuk mendapatkan update-update terkini kepada video-video berkenaan DIY dan tips-tips yang bermanfaat.


Galeri Konsultansi MatGyver

Pelbagai pihak, Industri, Pelajar, Peserta Pertandingan RekaCipta, telah menerima Consultancy dari #teamMatGyver untuk menjayakan project-project mereka.

Belajar menjayakan project bersama mentor untuk menghasilkan project yang lebih bermutu.

#R&DStudioMakerSpace


Galeri Profil Industry MatGyver

Automasi Perindustrian Automotif
Robotik Industri
(6-Axis Robot Arm)
Automasi Industri IKS
Teknologi Robotik Industri Pertanian

Asal Usul nama MatGyver

Nama MatGyver.my telah di-ilhamkan oleh Rancangan TV Bersiri,MacGyver yang pernah popular sekitar tahun 1985~1994.

Dalam rancangan tersebut, pelakon Richard Dean Anderson, memainkan watak Hero yang mempunyai pengetahuan luas dalam ilmu Science, Fizik, Kimia, dan Rekacipta bagi membanteras kumpulan penjahat.

end

%d bloggers like this: